Saltar al contenido

Mostrando los 3 resultados

La família MESTRES, documentada a Sant Sadurní d’Anoia abans del 1312 com a propietària de vinyes i també com a comerciants de cereals i vins, s’ha mantingut vinculada al món vinícola durant 29 generacions. En el seu moment es va agafar la data de 1312 com l’any de fundació dels Cellers MESTRES. Així consta en les primeres etiquetes del vi escumós 1312. A MESTRES es conserva, encara avui, una nombrosa documentació dels avantpassats de la família: pergamins i documents de 1312, 1591, 1607, 1832, 1901…, són fites en la història de la família que permeten constatar la seva dedicació al món del vi al llarg dels segles.
El Nadal del 1928 va sortir al mercat la primera ampolla de Cava MESTRES, que Josep Mestres Manobens va elaborar amb raïms de l’anyada de 1925. A partir d’aquesta data, la família es va especialitzar en l’elaboració de vins escumosos de llarguíssima criança a partir del mètode tradicional i va aconseguir cotes de qualitat destacades i reconegudes tant pels mateixos elaboradors de Cava del Penedès, com pels clients de la bona taula en tot el país.
Un mapa en pergamí de 1884, còpia de l’original del 1863, mostra amb detall les finques dedicades a la viticultura que eren propietat de la família MESTRES, i que aleshores s’estenien encara per amplis territoris del Penedès des del centre de Sant Sadurní d’Anoia, on encara avui dia té la seva seu el celler. En plena plaça de l’Ajuntament de la capital del Cava, s’aixeca un edifici històric catalogat com a patrimoni arquitectònic d’interès històric artístic local. Aquí es va viure la incursió de la família MESTRES al món del Cava.
En Josep Mestres Manobens, gràcies a la gran qualitat del vi base i a la llarga criança amb tap de suro, va poder fer un ‘champany’ (mètode ‘champenoise’) sense afegir licor d’expedició, al que va batejar com a “VISOL”. O sigui, va elaborar només amb vi. Així naixia el primer Brut Nature, registrat a l’oficina de Patents i Marques des de l’any 1948. Al VISOL també se’l va conèixer com a triple sec perquè, en no portar res de sucre, era molt… sec, sec, sec. El fill de Josep, Antonio Mestres Sagués, va ser pioner en la introducció de noves tècniques en el procés de fermentació, i en la criança dels vins base en bóta per a l’elaboració de Cava. Som els pares del Brut Nature.
Vam ser precursors en els anys 50 en l’ús de la paraula Cava per fer referència als nostres escumosos, i el 1960 vam gravar oficialment la paraula Cava a les nostres ampolles. Ja en els anys 70 naixien els CUPATGES de MESTRES.
Avui, la 29ª generació de la família MESTRES segueix el camí traçat pels seus predecessors i manté aquell esperit inquiet i emprenedor que va caracteritzar la família MESTRES, un celler amb set segles d’història. Durant tots aquests anys hem sabut seguir la tradició i respectar una filosofia d’elaboració única, portant el nom de MESTRES i de la paraula CAVA a l’excel·lència. Som la història viva del Cava.