Saltar al contenido

Mostrando 1–9 de 12 resultados

Recaredo és un d’aquells cellers familiars que millor expressa la relació entre vi i paisatges del Penedès, donant-nos una idea clara del que significa elaborar un vi apoderant els elements naturals de la vinya.

Aquesta família de viticultors es pionera en agricultura biodinàmica certificada a la regió del Penedès i es caracteritzen per la solidesa de la seva filosofia: només elaboren Corpinnats Brut Nature d’anyada sota el segell de les llargues criances, amb vins que van dels dos anys i mig de criança fins als més de 20 anys en el cas de les enoteques més especials.
El seu compromís amb el terrer –podríem dir ‘obsessió– els porta a cultivar 100% vinyes pròpies amb varietats tradicionals del Penedès i una aposta històrica per la xarel·lo.

A Recaredo practiquen una agricultura de secà i veremen tot el raïm a mà, amb rendiments que se situen al voltant dels 6.000 kg/ha (màxim permès de 12.000 kg/ha pel reglament d’ús Corpinnat).

La totalitat de la seva producció realitza la criança en ampolla només amb tap de suro natural, un material sostenible, reciclable i necessari en termes qualitatius per preservar el sentit originari de les llargues criances a Recaredo. Així mateix, mantenen viu l’ofici artesanal del ‘desgorjat’ manual per extreure’n els sediments de la criança i realitzar un control organolèptic individual de cada ampolla.

I és precisament per tot això que els millors aficionats i prescriptors de vi admiren en extrem l’esforç i la passió que ha posat la família Mata al llarg de la seva història vitivinícola perquè, entre altres moltes més coses, ells han sabut respectar en el seu propi projecte empresarial les condicions de l’entorn natural, del lloc, de la geografia i el clima, i han estat atents a l’inexorable avanç de la cultura enològica.

En una aposta clara per l’honestedat i la transparència vers els consumidor, Recaredo audita i certifica des de fa més de 15 anys les seves practiques en viticultura i enologia.